Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, December 29, 2014

Talvelaagri kolmas päev: Loome- ja kultuuripäev

Loome- ja kultuuripäeva hommikuvõimlemise tegi meile kasvataja Kaisa, kes pani meid igasugusi erinevaid jälgi tegema.
 Kohe pärast hommikusööki oli meil kavas tõukekelgumatk. Anti meile kõikidele need sõidukid ja pärast õpetamist kuidas sõita asuti teele. Algus oli paljutõotav, kuid siis pöörasime me metsa sisse. Kuna tee oli allamäge, kitsas ja täis juuri ning kive, ei saanud me seal väga sõita. Lisaks oli halva üllatusena tee peale kukkunud puu ja sealt kõigi üle saamine võttis aega. Tegime tee lõpus peatuse ja kõndisime vaatama allikat, pärast sõitsime ka suurest taevaskojast läbi.
Pärast matka algasid meil töötoad, võis minna kas käepaelu tegema või uue aasta kaarte valmistama. Aega jäi aga veidi väheks, lõuna lükkas peale.  Siesta möödus rahulikult ja oli kätte jõudnud aeg tantsima minna.
Kasvatajad Robert ja Anni olid selgeks õppinud erinevate kultuuride tantsud ning üritasid neid meile õpetada. Õppisime selgeks mingi keerukama versiooni kaerajaanist ning ühe kreeka tantsu. Lisaks õpetas üks laagriline meile midagi modernsemat.
Enne õhtusööki valmistasime me piparkooke. Kuigi muidu nii lihtne ülesanne, muutus see raskemaks piparkoogivormide puudumisel. Siiski tuldi hästi toime ja ka lõigati välja tähti, pannes pärast kasvatajate nimesid kokku.
Möödus õhtusöök ja oli aeg uueks tegevuseks, mida pole varem selle laagri ajaloos esinenud. Laagrilised jagati kolmeks ning juhatati tiimikaupa sündmuskohta.  Ülesanne oli vaadata mis juhtus, kellega juhtus, mis edasi sai jne. Tegevuspaigaga tutuvumiseks anti kolm minutit, näidendi väljamõtlemiseks selle kohta 15 minutit ja oligi aeg oma etendus ette kanda.
Sündmuspaigas endas olid autojäljed, prügikott millest olid kingid välja kukkunud, selle kõrval inimese jälg, ketšupijälgedega pea kohal ja päkapikumüts. Eemal puu küljes rippus jope. Lahendused, mida välja mõeldi, olid vägagi erinevad, hõlmates vahepeal isegi maffiat.

Õhtuoote ajal kaunistasime lisaks veel ka piparkooke ning pärast õhturingi oli taaskord aeg päev lõpetada.

No comments:

Post a Comment