Seiklusrikkalt läbi aasta!

Friday, December 27, 2013

Teine päev 27.12

Talvelaagri spordipäev algas enne äratuskella laagriliste vaiksete sammudega maja peal, kuna nii mõnigi laagrilaps on harjunud ärkama varem. Pärast äratust vedasid unised laagrilised on ennast õue, et seal üks tore hommikuvõimlemine teha ning uhkelt ka laagrilipp heisata. Spordipäeva laagrilipu heiskas Kristel. Kui hommikuhelbed söödud, sammusid laagrilised rivistusele, mõned reipamalt, teised loiumalt. Rivistusel räägiti päevaplaanist ning võeti suund meid ootava bussi poole.
Tänast spordipäeva alustasime sõiduga Põlva politsejaoskonda, et tutvust teha Eesti politsei tööga. Meid võtsid seal vastu noorsoopolitsei Riina ning ametnik Silver. Meile näidati politseimaja ja tutvustati tööd politseijaoskonnas. Hiljem saime tutvuda liikluskaamera ja alkomeetritega. Tehti ka test, kus kasvataja Keio jõi Kalja ning koheselt näitas alkomeeter 0,13 promillist joovet, mis aga kahe minuti pärast oli uuesti nullis. Laagrilised said istuda ka politseautos, katsuda relvi ning Põlva liiklust kaameratest jälgida. Oma külaskäigu Põlvasse lõpetasime poolunise bussisõiduga tagasi Taevaskotta, oli laagrilistel aega õhtuseid reklaame mõelda ja harjutada.
Pärast kosutavat lõunasööki, milleks oli borš ja kohupiimakook, ning puhketundi jätkus teine päev lipu langetamise ning seejärel sportlike mängudega.  Lipu langetas tubli laagriline Marek. Pärast seda püüti pimeduse varjus vastasmeeskondadelt lippe varastada. Mängus oli oluline strateegia, sest pesasid valvati hoolega. Pärast suurt jooksmist jätkasime spordipäeva saalis, kus pandi proovile täpsus ja osavus – toimus kaheosaline võistlus „kalapüüdmine“ ja „korgivise“. Meelekindluse proovilepaneku järel tantsiti üheskoos „peegelaeroobikat“, mis kulutas kõigi energiat sedavõrd palju, et õhtused kotletid, kartulipuder ja värske salat maitses kõigile hästi.
Kell 20.00 kogunesid kõik laagrilised seminarisaali, et harjutatud reklaamid ka teistele esitada. Oma etteasted esitlesid pooled laagrilised ning usinamad koguni kaks-kolm reklaamklippi. Esitlemisele tulid erinevad toidud, tarbeesemed kui ka puupilpad. Üllatusreklaamiga astusid lavale ka kasvatajad. Pärast pikka päeva oli lastel võimalus oma viimane energia tantsuplatsil kulutada ning seejärel mindi sööklasse, kus ooteks pakuti pähklikreemisaia ja teed.

Teguderohke, kuid aktiivne päev oli läbi saamas. Veel oli vaja käia pesemas ning siis, kell 23.00, saabus öörahu, et noored saaksid koguda energiat järgmise päeva tegevuste jaoks. 

No comments:

Post a Comment