Seiklusrikkalt läbi aasta!

Monday, August 11, 2014

Viimane laagripäev 2014. aasta suvel

Viimase laagrivahetuse viimane laagripäev algas kella 9.00’se äratusega. Aga äratajateks olid seekord tagurpidipäeva kasvatajad. Mindi hommikuvõimlemisele ning pärast seda hommikusöögile, milleks oli riisipuder ja võileivad.
Lipu heiskamine toimus loomulikult ka täna. Lipu heiskasid päris kasvatajad. Pärast seda mindi rivistusele, kus sai valida nelja mängu vahel – origamide tegemine, võrkpall, luurekas ja jalgpall. Enamvähem kõikidel noortel oli hiljem neid mänge kõht tühi ning suundutigi sööklasse, kus pakuti hakklihasuppi ja magustoiduks kohupiima puuviljadega. Nüüd algas siesta ja noortel oli võimalus puhata. Pärast siestat jaotati kõik laagrilised nelja tiimi. Algas orienteerumismäng, kus tiimiga pidi läbima erinevates punktides erinevaid ülesandeid. Seejärel oli meil pisut vaba aega, järgnes õhtusöök, kartulid, salat ja kanakoib.
Laagri lõpurivistuse lipu langetasid tagurpidipäeva suurepärased kasvatajad. Kl. 20.25 kogunesime võrkpalliplatsile, kust suundusime seminarisaali viimasele õhtuüritusele, milleks oli traditsiooniline Agnese ja Gabrieli valimind. Kandidaadid pidid läbima erinevaid ülesandeid, mille läbimise põhjal valiti Agnes ja Gabriel. 7nda vahetuse Agneseks ja Gabrieliks valiti Heiko ja Kelli. Peale üritust järgnes disko 23ni, siis mindi sööklasse, lõpupeole küpsisetorti sööma. Käidi viimases õhturingis, vahetati veel kontakte ning kl . saabus öörahu.

Selleks suveks on reporterid  Lee Ann ja Johanna Maria lõpetanud. 

VII vahetuse seitsmes päev

Laagri eelviimane täispikk päev algas hommiku võimlemisega, peale seda mindi rivistusele, kus lipu heiskas Rainis. Peale rivistust mindi sööma hommikust, kus pakuti šokolaadimüslit ja võileibu.
Kell 11.00 hakkas hommikune tegevus, kus noored jaotati kahte gruppi. Üks grupp läks parkourima ja teine Lindaga kastide otsa ronima. Mõlemal grupil oli huvitav ja väsitav töötuba. Noortel saidki kõhud tühjaks ning nad läksid lõunale, milleks oli maitsev supp ja karamellikissell.
Paljud olid hommikustest tegevustest väsinud ning neil oligi võimalus puhata siesta ajal. Peale siestat toimus laagri juhtkonna vahetus, kasvatajatest sai laagrilised ja osadest laagrilistest kasvatajad. Uued kasvatajad olid mõelnud välja erinevaid mänge, näiteks Limbo ja „lambad ja karjus“ . Mängud mängitud, saime pisut vaba aega ja peale seda järgnes õhtusöök, kus pakuti kartuli putru, salatit ja kanapihve.
Kell 20.00 toimus õhtune rivistus, kus lipu langetas Karl. Kõigi suureks rõõmuks avati peale rivistust puhvet.
Õhtune üritus algas kell 21.00, tegu oli talendishow´ga. Meie ette astusid nii mõnedki uued huvitavad talendid, nagu näiteks kuulsime joodeldajat, kitarristi, anekdootide vestjaid ning muidugi tantsijaid. Ürituse lõppedes toimus veel pool tundi disko, pärast seda saime õhtuootele. Õhtuooteks sõime õuna ja singisaia. Hiljem asusid kasvatajad öövalvesse ning laagrilised pugesid põhku.


Laagrilised Johanna- Maria ja Lee Ann

Sunday, August 10, 2014

VII vahetuse kuues päev

Loomepäeva hommik algas nagu ikka - äratusega, millele järgnes hommikuvõimlemine – või jooks. Kui võimeldud, läksime rivistusele, nimelt räägiti meile päevast ning lipu heiskas Kaili. Hommikusöögiks sõime neljaviljaputru. Kell 11:00 algas päevane tegevus. Nimelt jaotati laagrilised nelja gruppi. Laagrilised said valida peotantsu, mängude valmistamise, Taevaskoja ajalehe ja käepaelte valmistamise töötoa vahel. Kell 13:00 lõpetasid grupid tegutsemise ning kuni söömiseni oli noortel aega valmistada Eurovisiooniks, õhtuseks ürituseks. Kell 14.00 sõime lõunasööki ning 15:00 – 16.00 toimus siesta. 16:30 kogunesime laagrimaja ette, kust algas orienteerumismäng kuni kella 17:30`ni. Kella kuuest hakkas Curly Stringsi kontsert, mis kestis 19:00`ni. Kontsert oli megalahe ning meil saidki kõhud tühjaks, nii et suundusime õhtusöögile milleks oli makaronid kastmega. Peale õhtust üritust toimus ka lipulangetamine - langetajaks oli Johanna-Maria. Tänase õhtu ürituseks oli Eurovisioon, mille õhtujuhtideks osutusid Kelli ja Kristin. Esinesid väga andekad esinejad. Hiljem suundusime tagasi laagrimajja kus pakuti ooteks köögivilju dipikastmes ja pähklikreemi saiakest. Peagi sai kell 23:30 ning saabuski öörahu.

Ikka laagrilised Johanna- Maria ja Lee Ann

Saturday, August 9, 2014

VII vahetuse viies päev - elamusmängude päev (08.08)

Taevaskoja noortelaagri 5. päev algas hommikuvõimlemisega kasvataja Sigriti eestvedamisel. Pärast hommikuvõimlemist suunduti rivistusele, kus oli juttu eesolevast päevakavast ning heisati lipp. Elamusmängude päeva lipu heiskas Saara.

Hommikusöögiks oli hommikuhelbed, jogurt ja võileivad. Kell 11 algas päevane tegevus, mille korraldas Linda. Kõik laagrilised said esmalt osa võtta "pingviinide olümpiast" ning pärast seda jaotati laagrilised 4 gruppi ja iga grupp sai hakata mängima elamusmänge ning koguma elamuspunkte. Mängude hulgas oli: Sipelgapesa, Ämblikuvõrk, Koodi avamine, Labürint, Soo ületamine, Taevatee. Kui elamusmängud said mängitud, siis oli lõunasöögiaeg. Lõunasöögiks oli frikadellisupp ja maasikakisell kohupiimaga.
Enamus noori olid väsinud ning neil oli võimalus puhata pärast lõunasööki, kuna algas Siesta ehk vaikne tund.

Siesta ajal toimus ka nn töövestlus kasvatajate leidmiseks noorte seas tagurpidipäevale. Töövestluseks pidid noored tegema enda kohta CV ja ka lisama motivatsioonikirja. Meie juhataja Annit hakkab tagurpidipäeval asendama Rainis, kes oli olemas kõikidel töövestlustel, et moodustada uus kollektiiv.

Pärast lõunat suundus terve laager koos kasvatajatega Suurde Taevaskotta, kus Linda oli plaaninud laagrilistele ja isegi kasvatajatele luureka.
Luurekat mängides said ka osad inimesed kriimustusi suures mänguhoos, kuid õnneks tohterdas neid kohapeal Anni. Pärast luurekat suundusid noored tagasi laagrisse, kus esmalt mindi pesema ja pärast seda õhtusööki sööma. Õhtusöögiks oli riis ja guljašš.

Pärast õhtusööki oli rivistus ja langetati ka lipp. Mängudepäeva lipu langetajaks oli Maksimilian.

Õhtuseks ürituseks oli välja mõeldud varasemalt Eurovisioon, kuid kuna ettevalmistusaega oli vähe, siis mängisime tänasel õhtul lõkkeääres hoopiski "Maffiat" ja "Psühholoogi". Õhtuoodet sõime samuti õues lõkke ääres. Lõpuks suundusid kõik tagasi laagrimajja ja valmistuti öörahuks. Kell 23.00 oli maja vaikne ning lõppenud ongi laagri viies päev.

Friday, August 8, 2014

VII vahetuse neljas päev

Neljanda päeva hommikul äratasid kasvatajad noored kell 9:00, et alustada hommikuvõimlemisega. Kasvataja Egert läks soovijatega jooksma, kasvataja Sigrit kogus aga noored kokku jalgpalliväljakule võimlema. Rivistus toimus nagu ikka. 9:45 kogunesime seminarimaja ette, kus juhataja Anni rääkis tänasest päevast. Lipu heiskas Aksel. Hommikusöögiks sõime maitsvat mannaputru ning saime valmistada võileibu. Pärast hommikusööki oli laagrilistel hetk vaba aega, kell 11:00 kogunesime võrkpalliplatsile. Meile oli külla tulnud Eve Tartu Naeruklubist. Tema tuli meile õpetama naerujoogat. Tegime koos naeruküllaseid harjutusi ning veetsime toredalt aega. Kui naerujooga lõpetatud, oli meil pisut vaba aega, seejärel läksime lõunasöögile. Lõunaks pakuti boršisuppi ning saiavormi. Lõpuks saabus paljude poolt palavalt oodatud siesta. Päevaseks tegevuseks olid öko-teemalised töötoad. Tehti origamit, sõrmuseid ning valmistuti õhtuseks ürituseks, moeshow`ks. Päevasele tegevusele järgnes õhtusöök, sellele aga lipulangetus, mille langetas Samantha. Kell 21:00 algas taaskasutuse teemaline moeshow. Kokku osales 4 kollektsiooni. Nägime illuminaate, ürgset aktivisti, džunglitüdrukuid ning ka paabulinde. Peale õhtust üritust järgnes disko, kusjuures kõik laulud, mida DJ Linda lasi olid eestikeelsed. Disko lõppedes oli aeg õhtuooteks – jogurtiks ning kaneelisaiaks. Kell 23:00 toimus õhturing, seejärel oli noortel aeg pesus käia. Lõpuks jäi maja siiski vaiksemaks ning noored suikusid järgmise, elamusmängude päeva ootuses.

Head soovidega Taevaskojast

laagrilised Johanna-Maria ja Lee Ann

Thursday, August 7, 2014

VII vahetuse kolmas päev

Täna hommikul äratasid kasvatajad noored üles, et nad oleksid valmis seikluspäevaks. Hommikusöögiks oli meil võimalik valida hommikuhelveste ja võileibade vahel. Kui kõhud täis, liikusime kiiresti seminari maja juurde rivistusele. Lipu heiskas Elizabeth. Pärast rivistust asusid kanuumatkale need, kes eile seiklusrajal ronisid. Eilsed kanuutajad ronisid aga puude otsa turnima, nimelt tutvustas seiklustegevuste juht Linda meile rada, ohutusnõudeid ja turvavarustust. Instruktaaž saadud, võisid ronijad rajale minna. Nii mõnedki said üle kõrgusekartusest ning leidsid, et läheksid teinekordki rajale.

Lõpuks jõudis kätte siesta. Kuna seiklusrajal oli siiski üpris väsitav, sai majas nautida haudvaikust, mis sai üsna pea läbi. Peale siestat ootas ronijaid tõukerattamatk. Sõideti Kiidjärveni, kus käidi ujumas. Hiljem tagasi tulles käisime Suures Taevaskojas. Õhtusöögiks sõime kartuleid viinerikastmega. Päev oli juba õhtusse jõudnud, seega oli aeg lipulangetamiseks. Lipu langetas Ain Allan. Kell 21.00 toimus õhtune üritus, päeva tippsündmus Palume lavale. Neli viieliikmelist võistkonda asusid omavahel võistlistulle. Võistkond 5,5 Mcnuggets tuli võistelda ka kasvatajate võistkonnaga Must Hobune. Kõik võistkonnad  pidid läbima erinevaid ülesandeid. Kokkuvõttes oli tegu ülimalt meeleoluka üritusega. Kahjuks ei olnud päev läbinisti roosiline. Nimelt eile kanuumatkal kätt vigastanud Samantha käsi oli hullemaks läinud ja üles paistetanud. Seega vanemkasvataja Kaisa toimetas ta EMO`sse. Me kõik soovime talle head paranemist. Õhtuooteks sõime juustusaia ning kiivit. Hiljem toimus õhturing ning 00.00 saabus öörahu.

Tuesday, August 5, 2014

VII vahetuse 2. päev

Seitsmenda vahetuse teiseks laagripäevaks osutus matkapäev. Kogu laagripere jaotati juba pärast hommikusööki kaheks grupiks - esimene grupp asus teele kanuumatkale, teine grupp seiklusrajale ning hiljem tõukerattamatkale. Lipu heiskas täna Lee Ann. Kanuumatkale minejad seadsid sammud bussijaama poole. Pärast paari bussipeatus väljusime ja jõudsime jõeni, kus saime vastava instruktaaži, kuidas ja mis olukorras kanuudes käituda; paigutasime endid kahe-kolme liikmelistena gruppidesse. Seejärel oligi aeg jõe peale minna! Sõit jõe peal päris äpardusteta siiski ei kulgenud. Paaril kanuul õnnestus ka ümber minna, ent siiski - eluga välja jõudsime/sõudsime. Tagasiteel said soovijad käia Kiidjärvel ujumas.
Samal ajal kui üks grupp sõudis jõel kanuudega, ronisid teised kõrgseiklusrajal, pärast palavat päeva ja siestat mindi tõukeratastega Kiidjärvele ujuma, kus sai ujuda ja teha erinevaid vettehüppeid. Laagrisse jõudes sõime õhtusöögiks riisi-köögiviljarooga sealihaga. Kätte jõudiski juba lipulangetuse aeg, mida tegi Jarl.
Õhtuseks ürituseks oli täna "Tantsumaraton" ja hiljem jätkus disko.
Pärast diskot sõime õhtuooteks kohukest, õuna ja võileiba, seejärel toimus õhturing, kus räägiti eesootavast päevast ja jagati Kalliralli nimepabereid. Südaööks olid noored oma tubades ning algaski öörahu.

Johanna-Maria ja Lee Ann

VII vahetuse esimene päev: Meeskonnatööpäev (4.08)

Selle suve viimane laagrivahetus algas, kui kella poole 10 paiku saabus esimene laagerdaja. Kella 12.00ks olid enamus laagrilistest kohal ning kasvatajad Egert, Sigrit, Agne ja Terje said koos noortega üle vaadata laagri territooriumi ning paika panna reeglid.

Kuna seitsmendas vahetuses on kõik pisut teisiti, on kõik laagrilised sedapuhku Laagrimajas ning ka ajakavad pisut nihkunud. See kõik tehti noortele selgeks. Kui reeglid paigas ning laagri alad üle vaadatud- mängiti tutvumismänge, mille käigus õppisid laagrilised enamused nimed selgeks. Kui mängud mängitud, mindi selle vahetuse esimesele rivistusele. Au lippu heisata said täna lipu autorid Anna-Bret ja Simona. Hiljem ootas noori maitsev seljanka, magustoiduks oli mannavaht piimaga. Pärast seda oli noortel aega veel üksteisega tutvuda, nimelt kasvatajad korraldasid erinevaid mänge. Kui kätte jõudis õhtusöögi aeg, pakuti noortele makarone hakklihaga. Peale õhtusööki toimuski esimene lipu langetamine selles vahetuses. Lipu langetas Mona. Kasvatajatel oli laagrilistele veel üks huvitav mäng pakkuda. Nimelt oli paberi peale kirjutatud 40 tegevust laagrilistele, mis olid vägagi huvitavad. Näiteks pidid noored tantsima Luikede järve, mängima päevitavaid lumememmesid või kirjutama kasvatajatest luuletuse. Kui mängud mängitud, siis oligi aeg minna Taevaskoja Vannet andma. Sedapuhku toimus see jalgpalliväljakul. Lõpuks oligi kell juba nii kaugel, et laagrilised vahetasid esimesest laagripäevast õhturingis. Hiljem mindi sööklasse õhtuootele ning viimaks võttis maad öörahu. 

Luuletus kasvatajatest:
Terje on meil lahe mutt,
talle sobib iga kutt.
Egert ilgelt cool mees,
päikeseprillid on tal ees.
Sigrit mõistab nalja,
ent ei joo ta kalja.
Agne on meil väga lahe,
olemas tal võitlustahe.
Linda seiklusrajal möllab,
vahel harva ringi lällab.
Kaisa – Anni bossid meil,
sinine särk seljas on neil.
Armastame teid kõiki väga,
tahame teid veel kindlasti näha.


Tervitustega Taevaskojast
laagrilised Johanna-Maria ja Lee Ann